Du som vill ha hjälp samt få några tips på hur du bäst sparar pengar har kommit till helt rätt sida. Här nedanför kommer du kunna läsa om hur du enkelt och effektivt sparar pengar och saker du kan minska på som är onödiga. Detta kan exempelvis vara bra att göra om du sparar ihop till exempelvis en semester, eller om du har planer på att flytta och uppgradera ditt boende. De allra flesta har alltid ett behov av att spara pengar och varför inte göra det effektivt och smidigt för sig?

Bilen kostar mycket

Första tipset till sig som vill börja spara mer pengar är att lämna bilen hemma. Det sparar inte bara dina egna pengar utan det sparar även på miljön. Att ha en bil kostar både bensinpengar, försäkringar, eventuell parkeringsplats och massor med annat som tillbehör. För att minska på dessa kostnaden kan du som sagt lämna bilen hemma och istället ta cykeln eller samåka med kompisar eller kollegor.

Andra tipset till dig som vill ha ett bra spartips är att tanka på obemannade stationer, om du då är tvungen att ta din bil. Och nej, det är inte tänkt att du ska skippa att betala för sig. På obemannade bensinstationer är det oftast några tiotal ören billigare av olika anledningar.

Gör egen mat och matlådor

Sedan kommer ett tips som du och som säkert många andra redan har hört och även följer. Att inte äta ute. Att äta lunch ute istället för att ta med sig matlåda från gårdagens rester är en enorm pengatjuv. Det kostar runt 75 kronor för en lunch, vilket blir 375 kronor i veckan. Månadspengen på det hela blir 1500 kronor, som du hade kunnat använda och spara till annat om du hade lagat mat hemma och lagat lite extra som du kan ta med som lunch dagen efter.

När vi väl är inne på mat och hur du kan spara pengar på det, så är ett till tips att inte köpa mer mat än vad du äter. Detta kan givetvis låta lättare sagt än gjort, speciellt i början av din tid som nyinflyttad i din första lägenhet och är ovan att sköta ett hushåll själv. Det kan leda till att maten ligger för länge utan att användas och därmed blir dålig så du är tvungen att slänga den, vilket i sig är att slänga pengar i sophinken.

Storhandla

Ett till tips när det gäller att handla är att du inte ska små-handla i din lokala mataffär, utan istället handla sällan och i större mängder. Gärna i ett varuhus eller exempelvis ICA Maxi då priserna i de stora varuhusen är oftast lite lägre än vad de är i lokala småbutiker. Detta vinner du på i längden så länge du är bra på att planera vad du ska äta dagarna framöver. Samt att när du handlar ska du dra nytta av olika erbjudanden och kampanjer. Exempel på detta är att du lagar din middag efter vad som är i erbjudande i mataffären. Detta gäller även inte bara mat utan även andra saker som kläder.

bill_spara_pengar